Vrednost dobre uporabniške izkušnje

Vrednost dobre uporabniške izkušnje

Vrednost dobre uporabniške izkušnje

07.10.2016 Spletne zanimivosti
Investicija v dobro uporabniško izkušnjo vam bo prihranila denar. Se sprašujete zakaj? Statistike kažejo, da dobra uporabniška izkušnja lahko zmanjša stroške podpore do 90%! Ste vedeli, da se v povprečju porabi 50% celotnega razvojnega časa za popravljanje uporabniške izkušnje, če ta ni bila v začetku pravilno zastavljena?

S pravilno načrtovano uporabniško izkušnjo lahko torej prihranite že v fazi razvoja projekta. Popravljanje uporabniške izkušnje po končanem razvoju projekta je lahko tudi do 100x dražje kot bi bil razvoj pravilne izkušnje od začetka projekta!
67% vseh kupcev raje opravi nakup v mobilnim napravam prijaznih spletnih trgovinah

Učinkovita uporabniška izkušnja se neposredno odraža v povečanih prihodkih prodaje. Povečala bo konverzijo obiskovalcev v zadovoljne kupce. Zadovoljni kupci se kasneje radi vračajo nazaj. Prilagoditev spletne trgovine ali spletne strani za mobilne naprave je danes skoraj nuja, saj 67% vseh kupcev raje opravi nakup v mobilnim napravam prijaznih spletnih trgovinah. Pri nas zato posebej natančno razvijamo mobilne spletne trgovine.

Pomembno je tudi dejstvo, da kupec hitro najde kar išče. 61% obiskovalcev namreč zapusti spletno stran in obišče drugo, če takoj ne najdejo tistega kar iščejo. Prav za ta namen smo razvili posebej prilagojen iskalnik po izdelkih, ki že v času tipkanja iskalne fraze išče in uporabnikom predlaga zadetke.
Prodajo povečali za 30% in prodali do 70% več izdelkov

Trgovine z dobro uporabniško izkušnjo poročajo o 30% povečani prodaji, pri čemer so prodali do 70% več izdelkov! Vodilne blagovne znamke že danes ugotavljajo, da bo do leta 2020 uporabniška izkušnja v očeh kupcev celo bolj pomembna kot sama cena izdelka!


Vir: websitemagazine.com
Produkcija PROAPP
Spletni svetovalec
Zdravo! Svetovalec je trenutno nedosegljiv. Pošljite sporočilo, odgovorili bomo v najkrajšem času.
Spletno mesto uporablja piškotke, da lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje strani. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.