Kaj je spletna aplikacija?

Narava spletne aplikacije je, da je dostopna preko spleta. Iz tega izhaja tudi njihovo poimenovanje. Prav tako, kot spletna stran. Zato je včasih težko opredeliti kaj je spletna stran, spletna trgovina ali spletna aplikacija. Pravzaprav so tudi spletne strani in spletne trgovine neke vrste spletne aplikacije. Vendar jih tako poimenujemo šele, ko omogočajo več kot zgolj predstavitev podjetja, dejavnosti, izdelka. Torej, v primeru, ko nudijo storitev, funkcionalnost, ki omogoča izvajanje akcij in opravil katerih spremembe se odražajo nad podatki.

Glavne prednosti spletne aplikacije

 • Neodvisnost od operacijskega sistema. Spletna aplikacija teče na centralnem strežniku, zato je popolnoma neodvisna od uporabnikovega računalnika, njegovega operacijskega sistema ter nastavitev.
 • Ne potrebuje namestitve. Kar omogoča vzdrževalcem veliko fleksibilnost in odzivnost v primeru okvare računalnikov.
 • Ne potrebuje dodatne programske opreme. Potrebujete le spletni brskalnik, ki je že nameščen v vsakem operacijskem sistemu.
 • Dostopnost. Vaši zaposleni lahko brez težav opravljajo delo tudi iz domačega računalnika.
 • Hitra in temeljita izvedba nadgradenj. Hitrejša kot je izvedba nadgradenj, manj časa je ustavljeno vaše poslovanje. Spletna aplikacija se nahaja le na centralnem strežniku in ne na računalnikih posameznih uporabnikov. (Primer: spletno aplikacijo v vašem podjetju uporablja 30 zaposlenih. Pojavi se potreba po nadgradnji. Nadgradimo le aplikacijo na centralnem strežniku. V primeru klasične aplikacije, bi morali nadgradnjo izvesti na vseh 30 računalnikih.)
 • Centraliziran nadzor in ustvarjanje varnostnih kopij.
 • Varnost.Avtomatizacija procesov

Povezovanje aplikacij

Povezovanje spletnih in namiznih aplikacij zmanjša stroške poslovanja. Kako?

Namizne aplikacije najpogosteje predstavljajo računovodske oz. poslovne programe ali druge informacijske sisteme v katerih vodimo zalogo izdelkov, seznam naročnikov, seznam gostov, ... skratka informacije o poslovanju. V večini primerov se pojavi spletna stran ali spletna trgovina na eni strani ter namizna aplikacija na drugi strani (ali povedano po domače, vsaka aplikacija teče na svojem računalniku, zato ne moreta komunicirati). Hitro lahko ugotovimo, da bi povezava spletne in namizne aplikacije odprla popolnoma novo poglavje v avtomatizaciji poslovanja in optimiziranju poslovnih procesov.
Zato smo se pri podjetju PROAPP posebej specializirali za gradnjo mostov med aplikacijami. Za naše naročnike smo uspešno realizirali sledeče povezave:
 • povezava spletne trgovine z računovodsko aplikacijo
 • povezava spletne trgovine z dostavno službo
 • povezava spletne trgovine s procesorjem plačil Activa
 • povezava spletne trgovine s procesorjem plačil Nestpay
 • povezava spletne trgovine s plačilnim sistemom PayPal
V nadaljevanju navajamo nekaj primerov, kako lahko s povezovanjem aplikacij dosežete neverjetno avtomatizacijo procesov hkrati pa vašim strankam ponudite nove sodobne storitve in rešitve.

Primer 1: Ste lastnik spletne trgovine. Želite povezati računovodsko / poslovno aplikacijo s trgovino.
Na podlagi uporabe spletne storitve (ang. Web Service) lahko povežemo vašo spletno trgovino z računovodsko aplikacijo kar nato omogoča posodabljanje zalog, prenos naročil in druge funkcije, ki jih razvijemo po naročilu. Tako bodo vaši kupci videli realno stanje zalog, knjiženje naročil pa bo avtomatizirano, saj ne bo potrebno ročno vnašati naročil in izdajati računov. S tem prihranite čas, zmanjšate stroške in zmanjšate možnost napak. V spletnih trgovinah iz naše produkcije smo navedeno povezavo že uspešno implementirali.

Primer 2: Ste lastnik apartmajev, penziona ali hotela.
S povezavo vašega informacijskega sistema za vodenje rezervacij in vaše spletne strani lahko dosežemo obojestransko korist, tako za vaše obiskovalce kot za vas. Obiskovalci bodo lahko na vaši spletni strani dobili vedno ažurne informacije o razpoložljivih kapacitetah, hkrati pa bodo lahko opravili tudi rezervacijo, ki bo preko povezave prišla neposredno v vaš informacijski sistem. Hitro, točno in brez vašega posredovanja. Če temu dodamo še plačevanje s karticami ali PayPal-om, imate popolnoma avtomatiziran sistem rezervacij in nakupa.

Primer 3: Ste lastnik podjetja za upravljanje z nepremičninami.
S povezavo aplikacij lahko tako upravljavcem in računovodstvu na eni strani ter stanovalcem na drugi strani uspešno nudite vedno sveže informacije.
Imate vprašanje?

Pišite nam ali nas pokličite

Produkcija PROAPP
Spletni svetovalec
Zdravo! Svetovalec je trenutno nedosegljiv. Pošljite sporočilo, odgovorili bomo v najkrajšem času.
Spletno mesto uporablja piškotke, da lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje strani. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.